sreda, 31. december 2008

Kaj naj rečem ...?

Pes nagovori gospodarja: "Glej gospodar, vse leto sem ti zvesto služil. Podnevi in ponoči sem varoval tvoj dom, pričakoval tvoje prihode z veseljem in se potrpežljivo igral s tvojimi otroki. Ali si zadovoljen z mano?" Gospodar reče: "Zadovoljen sem s tabo. Hvala ti."
Konj nagovori gospodarja: "Glej gospodar, vse leto sem delal zate. Spomladi sem zoral tvojo zemljo, poleti zvozil krmo s travnikov, jeseni pridelke s polj in pozimi les iz gozdov. Ali si zadovoljen z mano?" Gospodar reče: "Zadovoljen sem s tabo. Hvala ti."
Otrok nagovori očeta: "Glej oče, vse leto sem se trudil in delal kolikor sem zmogel. Pomagal sem doma, hodil v šolo, poslušal tvoje nasvete in se jih skušal držati. Ali si zadovoljen z mano?" Oče reče: "Zadovoljen sem s tabo. Hvala ti."
Žena nagovori moža: "Glej mož, vse leto sem se trudila kolikor sem mogla. Veliko dela in skrbi je bilo, marsikaj je bilo treba potrpeti. Ali si zadovoljen z mano?" Mož reče: "Zadovoljen sem s tabo. Hvala ti."
Človek se zagleda v nebo: "Glej Bog, leto je minilo. Trudil sem se kolikor sem vedel in znal. Ali si zadovoljen z mano?"
Bog odgovori: "Z ženo bi moral biti prijaznejši, z otroki bi se moral več ukvarjati, konja si pretepal, psa brcal … nisi se posebej izkazal ... V celem letu ti je ostalo le eno, kar je nekaj vredno ..."
Človek vpraša: "In kaj je tisto?"
Bog odvrne: "… zahvalil si se vsem. Zadovoljen sem s tabo."

Ne pozabite se zahvaliti vsem, ki so skupaj z Vami gradili leto 2008.
Vsega dobrega v letu 2009 želim Vam in vsem Vašim.
Zadovoljen sem z Vami. Hvala Vam.


P.S.: Naslednja glasbena točka je po mojem izboru.

2 komentarja:

  1. Hvala ti, ker si skupaj z nami gradil leto 2008....ja , pa tudi zadovoljni smo s tabo, samo malo več časa si vzemi za nas, da se ti ne bo vedno tako mudilo nazaj domov....
    Glede glasbene želje pa...zelo lepa je...smo jo tudi mi poslušali ob silvesterski večerji ( ko so jo ravno predvajali po tv) in smo si bili edini, da je to en lušten valček z lepim besedilom...

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala tudi tebi in vsem Vam ... še posebej za vse komentarje, ki mi jih napišeš ali pa kar poveš.
    Kar se tiče gospodarjenja z mojim časom, sem bil pa vedno škrt ... pa ga imam vseeno malo.

    OdgovoriIzbriši

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)