petek, 26. december 2008

Za kaj se je že šlo …?

Dobra lokacija … vrh Vrha in velika okna z razgledom na gozdnato hribovje. Decembrski sončni zahodi so nekaj posebnega. Dan je kratek zato trajajo dlje, nebo je oblačno, megličasto in soncu da priložnost slikati, v bistvu bolj barvati ... porabiti vse rdeče in oranžne odtenke dokler jih ne ohromi temno vijolična uvertura k noči.
Hrana je bila počasna, jemala si je predaha med prihodi … sicer pa zanimiva, privlačna, okusna … ne reci dobra, dober je Bog … vino, Lojzetova mojstrovina … izvirno, pitno, neznosno lahko … v finih velikih kozarcih. Pazi, zdaj pride rima … obed v spremstvu besed.
Pogovore s prostim pretokom tem si včasih zapomnim več let … Kako se jim že reče?
Kramljanje … kramljanje, čudno … nekako s trdimi koleni … staromodna, ampak vseeno boljše kot "small talk".
Torej … kramljali smo … pa smo rekli "ne o poslu" … ni šlo, je bilo treba … eden začne, pa se vsi nakurijo. Smo nazdravili in seveda rekli nekaj o pitju … resnem … recimo kdaj postaneš pijanec? Zelo pluralno … jako razgibana mnenja. Liter na dan da ni nič takega … aja? Najhujši so "šnopsarji" … poslušamo zgodbico o enem, ki je bil doma v zidanici, torej v vinogradu, pil je pa samo žganje. Preden je zjutraj šel h kravam, ga je spil pol litra, vino pa prodajal … zase je kuhal žganje … ko mu je zmanjkalo sadja, ga je začel kuhati iz vina.
Enemu je enkrat menda pravil en kirurg, ki je operiral enega pijanega, da se prav pozna … da je bil človek napojen kot spužva … od povsod da je teklo …
Tako smo torej zajadrali nad medicino, ki to v bistvu niti ni … taka, za katero ni faksa … alternativna … vsi poznamo namreč enega radiestezista. Zvemo, da k njemu še vedno vozijo cele avtobuse … zanimivo, v glavnem Hrvate … že 20 let polaga roke in se mu ni treba nič več reklamirati … ljudje se vse zmenijo. Eni v to ne verjamejo … so mi rekli, da je v bistvu treba verjet in če dovolj verjameš v ozdravljenje te lahko vsaka trgovka ozdravi … ogromno tudi katerim pomeni, da se dohtar pogovarja z njimi … to jim je več kot tablete … samo malo pozornosti, pa je takoj boljše … No, vmes je bilo nekaj o sorodnikih od enega, ki je sicer tudi pil … ampak v glavnem vino … torej tistih sorodnikov eni za mizo niso poznali, pa smo jih podučili … Ja, da ne pozabim, eden je še rekel, da se njegov dohtar kar neha meniti z njim, če mu omeni radiestezijo … očitno jim gredo na živce.
Potem, potem … ja nič več potem … meni je pozvonilo in slišal sem tisto, kar sem že itak vedel … da imajo zaključek in da tamau ne more biti sam doma …
Torej fantje … uživajte … bok … lepo smo kramljali …

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)