torek, 17. marec 2009

Investicija #1

Tam kjer je bilo pred petimi leti takole,
je zdaj takole, če gledaš na eno stran, in takole, če se ozreš na drugo stran.
Zgraditi nameravajo nekaj takšnega ...Zaenkrat podirajo, potem bodo začeli pa razkopavati.
Mi bomo seveda neumorno firbcali ...

4 komentarji:

  1. Miškotove vile ni več. A ni ta hiša bila pod spomeniškim varstvom?

    Drugače pa prav lepo paše tale špar-ček sredi Sevnice. Kot piščancu joški. Tudi potreben je zelo. Skoraj toliko, kot hoffer, lidl in ostale izpostave trgovskih verig, ki so v zadnjih letih izniknile v bližnji okolici.

    V Sevnici se zadnje čase dovoljujejo čudne stvari. Ne razumem, kdo je dovolil izgradnjo honka hiše pod Ledino. Ne razumem niti, kdo bi dovolil izgradnjo bloka sredi naselja stanovanjskih hiš pod istim hribom.

    Hribšek očitno lahko dela kje in kaj hoče. S tem, da njemu sploh ne zamerim. On je poslovnež.
    Zamerim pa našim "svetim" možem, ki takšne kozlarije čredno podpirajo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za komentar.
    Simončičeva vila ni bila vpisana v register stavbne dediščine, je pa ZVNKD Celje sodeloval pri postopkih in opravil ogled stanja, če se ne motim. Resnici na ljubo, hiša ni bila za nič drugega kot za podret. Lahko bi sicer zgradili ravno takšno nazaj, samo to seveda sodobnih investitorjev ne zanima.
    Koliko paše trgovina ravno tja je bolj stvar okusa, mislim pa, da jo bomo Sevničani kar lepo sprejeli in jo uporabljali predvsem za nakupe. Če si bomo zaželeli uživati v arhitekturni skladnosti, bomo pa verjetno morali kam drugam.
    Je pa žal vseslovensko dejstvo, da se ta trenutek na področju kapitalske gradnje zidajo predvsem trgovine. Iskreno upam, da se bodo kdaj še kakšne proizvodnje, ampak zaenkrat slabo kaže.
    Vsekakor je pa res, da denar v sinergiji z voljo postavi marsikaj ali pa vsaj hoče postaviti. Eno so okusi in neka dobra praksa, drugo pa realni interesi in tudi predpisi, ki na eni strani določajo barvo rolet, na drugi pa dovoljujejo gradnjo bloka sredi vasi.
    Zdrava pamet in dober okus sta še vedno dve zveličavni kategoriji.
    Naj še pohvalim "Novoblojenčka" ... odličen je.

    OdgovoriIzbriši
  3. Robert... ampak kdo bo kupoval v vseh teh trgovinah?
    Ljudje bežijo iz Sevnice, ker ne dobijo zaposlitve. Posledično tudi kupujejo v mestu, kjer delajo. Ok, bo kdo rekel, kako pa to, da so trgovine še vedno polne? Dejstvo je, da se ljudje morajo tudi prehranjevati. Vsa tista gneča, ki jo vidimo po trgovinah pa so bolj ali manj isti ljudje, ki hodijo od trgovine do trgovine med iskanjem cenejših izdelkov.

    OdgovoriIzbriši
  4. Se strinjam ... tudi meni ni jasno, kako kar naenkrat trgovina na trgovino, ko vsi stokajo, da so slabi časi in še slabši da prihajajo. V bistvu to ni niti odvisno od nas, zadaj so očitno veliki posli, predvidevam, da investirajo predvsem zahodne banke, ki so najbrž pripravljene vlagati v projekt širjenja trgovskih mrež. Zadeva je po svoje prefrigana, ker nas, hočeš-nočeš, dela življenjsko odvisne od globalnih playerjev. S temi okupacijami, ki se dogajajo na trgovskem področju se posredno verjetno slabi tudi položaj našega gospodarstva, ki težko ali sploh ne more predreti v dobaviteljske kartele.
    Res ne vem, tudi še nikjer nisem prebral ali pobral nič resnega na to temo, očitno vsi samo opazujejo vse te trgovske karavane, ki se iz zahoda valijo nad naše kraje in jim mahajo z euro-zastavicami. Res pa ja, da je tudi čez mejo isto.
    Skratka tudi naša Sevnica postaja malo debelejša pikica na European Trade Map, kaj bomo pa čez 20 let govorili, me pa ne sprašujte.

    OdgovoriIzbriši

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)