nedelja, 8. februar 2009

Čudim se ...

... dejstvu, da v Boštanju, ki je v bistvu majhen kraj, dejansko vas -, deluje toliko pevskih skupin. In to dobrih. Pravzaprav odličnih. Težko bom povedal kaj pametnega o vzrokih za to-, kogar to zelo zanima, bo moral vprašati kar Boštanjčane same, je pa res, da so vedno znali stopiti skupaj-, in to bo verjetno ravno to. Sinoči sem sicer imel priliko, da bi jih povprašal, pa jih nisem. Raje sem jim prisluhnil.
Ob kulturnem prazniku so namreč združil proslavo s podelitvijo priznanj Krajevne skupnosti in otvoritvijo obnovljene male dvorane v legendarnem boštanjskem "Partizanu", z nastopom vseh delujočih pevskih skupin v Boštanju. Ideja se je izkazala za odlično, saj je nabito polna dvorana uživali v lepem in razgibanjem petju.
Pa gremo po vrsti ... prvo besedo so imele ... jasno, kdo drug kot ženske ... torej, ženski zbor Azalea.

Odgovorili so jim Ljudski pevci iz Boštanja ...

... in svoje dodali tudi Fantje s Preske.

Potem se je oglasil še Oktet Jurij Dalmatin ...

... kar je ponovno priklicalo ženske ... tokrat Coronke.

Kot se spodobi, je imel zadnjo besedo Mešani pevski zbor Župnije Boštanj pod vodstvom letošnjega nagrajenca, gospoda Cirila Udovča.

Vsi so bili odlični, vključno z gostitelji, ki so nas po stari navadi na koncu še tako prijazno postregli, da se mi je še dež, ki je medtem začel padati, zdel v Boštanju prijetnejši kot drugje. Še danes se mi zdi, da je tako ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)