nedelja, 15. marec 2015

Vsi smo Baraga.


Basen o ptičku - sodničku, ki je za nekatere preglasno čivkal, se je zaključila z zanimivim in pričakovanim naukom. In sicer takšnim, da se vsem tistim, ki na tak ali drugačen način nergajo ali zabavljajo čez slovensko levico, zlasti kadar je ta na oblasti in to je skoraj vedno, zlahka zgodi šef. To seveda ni nič novega in takšnih vzvišenih sodb ljudstvu v imenu ljudstva smo v raju pod Alpami vajeni bolj kot belega kruha. Govoriti o šibkosti oblastnikov se tu nikoli ni spodobilo, če pa je bilo bognedaj to celo res, pa je javna zgovornost kaj kmalu postala moralno-politično oporečna in slej ko prej, tudi bridko sankcionirana. 
Nič posebnega torej, sem pa vedno znova očaran nad podrobnostmi, seveda zlasti naključnimi, ki običajno spremljajo ozadja takšnih nadvse poučnih in mestoma tudi zabavnih zgodbic. No, in v aktualnem sodno omrežnem dogajanju me je prevzelo zlasti ujemanje dveh zanimivih datumov, usodno povezanih prav s šefom, torej spoštovanim gospodom Marjanom Pogačnikom. In sicer, prvi, ki je tudi res prvi, je 1. 4. 2013, ko je gospod postal vodja kazenskega oddelka in specializiranega oddelka na Okrožnem sodišču v Ljubljani, kljub temu da, glede na navedbe v njegovem življenjepisu, prej tam nikoli ni delal. Datum sam po sebi ni nič tako posebnega, je pa vznemirljivo blizu in to celo na pravi strani zgodovinskega ter nepozabnega 20. 3. 2013, ko je 11. Vlada Republike Slovenije nastopila mandat in ko je bilo rečeno, da je čas političnih preigravanj za vedno minil. V to smo bili seveda takrat vsi prepričani in nekateri so še zdaj. 
Drugi datum, ki me v karieri gospoda Pogačnika ravno tako navdušuje, pa je 24. 4. 2014, ko je bil dotični imenovan za predsednika istega Okrožnega sodišča, ki ga je, mimogrede nekoliko let prej, kratek čas vodil prav tviter Andrej Baraga. Seveda tudi ta datum ne bi bil zanimiv, če mu ne bi prav kmalu, čez vznemirljivih 10 dni, sledil 4. 5. 2014, ko pa je neka, prav tako prizadevna tviterašica, odstopila z mesta predsednice, že omenjene in nepozabne, 11. Vlade RS. Da se je pred tem poskrbelo za udobne fotelje nekaterih zvestih, so seveda zgolj insinuacije, ki niso vredne omembe in jih tu tudi ne bom komentiral.
Skratka, aktualno dogajanje nam res vedno znova in znova ponuja možnosti za igre parov, monopolija-, pa tudi človeka ne jezi se in črnega petra ... 
Hm, kaj pa lažnivca ... igrate kdaj lažnivca? Ne? 
Škoda ...  

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)