četrtek, 12. marec 2015

Roza s čipkami ...


Udarna novica nocojšnjega dnevnika je bila, da Andrej Baraga tvita. Seveda to še zdaleč ne bi bilo dovolj razburljivo, če Baraga ne bi bil istočasno tudi preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča. In to ne katerikoli, ampak tisti trenutno najbolj vroči, ki je k skorajkomisarki včeraj zarana poslal policijo. Skratka, pogumen možakar, ki mu gre očitno marsikaj na živce in gnev nad vsem mogočim, zlasti pa nad našimi politiki rad velikodušno deli tudi z drugimi. 
No-, in urednikom, ki novinarjem na javni RTV dodeljujejo zadeve, se je zdelo izjemno potrebno v zavesti gledalcev vzpostaviti miselni tok v smeri, da je Bratuškova žrtev nekega spletnega ludista in sploh ne dvomim v to, da se bo temu sodniku zgodilo javno, pa tudi kakšno zasebno mnenje. 
Zanimivo pri tem se mi zdi predvsem to, kako zelo napreduje medijska občutljivost. Ta očitno raste, kar vsekakor štejem kot pozitiven premik, ker bodo tako verjetno tudi medijski narekovalci in seveda novinarji, postali kritični do vseh, ki radi glasno čivkajo, torej tudi do samih sebe. 
Po drugi strani pa se spomnim veselega spoznanja, da gospodu velespoštovanemu predsedniku vrhovnega sodišča ni prav nič škodilo, ko je v neki gostilni nazorno opisoval svoja spolna nagnjenja do Janše in, če se ne motim, se tudi dnevnik ni nikoli začel s to temo. V spomin pa mi pride tudi še nekoliko starejša pravljica o pogumnem policistu, ki je na forumu nekoč, prav tako nazorno, opisoval svoja morilska nagnjenja do taistega Janše, ki pa se je prav tako naravnost kičasto srečno končala.
Kakorkoli se bo že razpletlo, če se sploh lahko kaj razplete, mislim, da je urednik, ki si je privoščil uporabo medijskega orodja za diskreditacijo preiskovalnega sodnika, zelo goden za podobno budnico, kot jo je doživela gospa nikoliveč premierka. 
Aja, pa še to ... a morda kdo ve, če je bila v spalni srajci?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)