torek, 3. marec 2015

Spet ti in te …


Zanima me, ali obstoja država na svetu, ki ima istospolna vprašanja urejena tako, kot bi oni sami radi. Torej odlično in brez pripomb, vsaj z njihove strani.
Predstavljam si, da bi bila to ureditev, v kateri bi se npr. jaz, po 20 letih zakona, ločil od žene ali ona od mene in se poročil z ljubljenim moškim ali pa ona z ljubljeno žensko. Seveda se to v idiličnih razmerah ne bi smelo zdeti nikomur nič posebnega, vsi sorodniki in prijatelji bi povsem brez predsodkov prišli na poroko in nama iskreno čestitali, nobenih začudenih pogledov ali vprašanj bi ne bilo, nobenih govoric, vse bi bilo urejeno lepo in korektno na papirjih in v resnici. No-, in potem bi seveda srečno živeli do konca svojih dni, … če si slučajno, po določeni razpolovni dobi, spet ne bi zaželeli kakšne spremembe, morda poroke z računalnikom, ali pa s psom … Če bi ob tem pomislili tudi na potomstvo, ker bi bila pač velika škoda, da tako izjemni osebki kar izumrejo, bi pač posvojili otroka ali pa ga pridobili na kak fensi način, ne vem … kupili po katalogu ali kaj podobnega. Vsega tega na svetu, vsaj v takšni obliki ni in še dolgo ne bo. 
Vprašanja, na katera danes odgovarjajo naši vrli predstavniki, mimogrede, zanimivo bi bilo zvedeti, koliko med njimi jih ima tudi osebne izkušnje z istospolnostjo, dejansko pomenijo prelomnico v socialni zgodovini. Po tem nič ne bo več tako kot je bilo …
Ne dvomim, da imajo istospolne skupnosti težave, saj jih imajo običajne tudi, vendar me prihuljen način na katerega se skozi mala vrata rine tako zblojene ideje v zakonodajo in vsa silna medijska kampanja, ki to zvesto servira, zgolj utrjuje v prepričanju, da gre za nekaj povsem drugega. Gre za provokacijo s katero se pri življenju drži razsvetljensko pra-idejo o svobodnem človeku, ki je še vedno življenjski credo tudi vseh današnjih levih prekucuhov in ki so jo v 20. stoletju skušali aplicirati v realnem času, vendar so na ta način zgolj zapravili življenja nekaj deset milijonov ljudi, še nekajkrat toliko pa so jih neizbrisno onesrečili. Gre za posilstvo človekove narave v najslabšem smislu, z uničenjem tradicije iz katere se je sama razvila v tisočletjih, z dobesednim sekanjem in požiganjem lastnih korenin. Kdor zagovarja to, očitno noče ali ne more razumeti, da mora človeštvo najprej polno dozoreti na način tistega, ki si je to družbo zamislil in to je njen Stvarnik, Bog. In več kot očitno si jo je zamislil na temelju zveze med možmi in ženami. Ne bom izključil možnosti, da ji v tisočletjih, ki morda še sledijo, ni namenil kakšno preoblikovanje tega kar imamo sedaj, vendar za svoje orodje prav gotovo ne bo uporabil Združene levice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)