petek, 12. junij 2009

Za-Res-public warriors

Po tehtnem in odgovornem premisleku ter dolgotrajnih posvetovanjih z najmodrejšimi v deželi, je Pošteni miren, odločen in notranje ožarjen, stopil pred obličje samega Močnega, ves dvor in ljudstvo ter počasi, s poudarkom na vsaki besedi, izjavil: "Ne bom odstopil s položaja ali se umaknil". Svojo izjavo je še utemeljil z besedami, ki so izražale vso težo odločitve in velike notranje boje s katerimi je zadnje dni, do-bojeval zmago: "To je težja odločitev od obeh, ki sta bili možni," je ocenil in pojasnil, da z umikom ne bi odpravil storjene napake, "ampak nasprotno, ponovil isto napako"."Takrat je bila to moja napaka in napaka s posledicami zame, danes bi bila to napaka tudi s posledicami za druge."
Ljudstvo, ki je skupaj z njim, trepetalo spričo velike odgovornosti, ki se je zvalila na njegova pleča, se je oddahnilo. Nekateri so še malo prej prerokovali, da bo konec sveta, če se Pošteni odloči drugače. Veselje, ki je zavladalo ob njegovi izjavi pa je čez nekaj trenutkov spet potihnilo, ko je Močni dvignil žezlo v zrak. Vse oči so se uprle vanj in strahoma pričakovale, kaj bo povedal. Počasi, iz svoje velike modrosti, je dejal: "Skrbno sem pretehtal težo očitanih ravnanj. Ocenjujem, da ni prav, kar se je zgodilo, a za Poštenega sem se odločil zato, ker je Zares v celoti pošten."
Močni je Poštenemu ponudil desnico, ki jo je ta krepko stisnil. Dežela je rešena, vse bo kot je bilo, mir, sreča in blagostanje še naprej. Obema so takoj čestitali vsi knezi dežele in ljudstvo je slavilo še dolgo v noč … skupaj s svojimi modrimi, srčnimi, pogumnimi in pravičnimi voditelji se je veselilo te zadnje, tako težko izbojevane zmage nad silami zla.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)