četrtek, 18. junij 2009

Majhne skrivnosti kuhinjskih mojstrov #2

Prizorišče je isto, in nanj stopajo novi in novi igralci, z novimi znanji in veščinami ter zvesto publiko spravljajo v stanja čudenja, navdušenja pa tudi kritičnosti. Kakorkoli, prebavni sistem talnega gretja je vgrajen, kuriti pa nam še ni treba. Dejansko smo ugotovili, da nam tudi kuhati ni treba in nekateri razmišljamo, da bi bivši kuhinji kar spremenili namembnost. Predloge še sprejemamo. Za namizni tenis je skoraj premajhna, za biljard bi bila verjetno kar dovolj velika, lahko bi bila pa tudi spalnica - poleti je prav prijetno hladna. Res je pa, da smo novo kuhinjo že dobili in treba jo bo nekam postaviti. Na hodniku je tudi sosedom napoti. Potem je še najboljše, če je ostane kar lepo tam, kjer je bila vedno, bo že komu prišla kdaj prav.
Torej, keramika je skoraj že, v soboto jo dokonča in zafugira, električar je že naredil svoje, potem sledi še pleskar in seveda monterji. Če bi bilo kaj pravice na svetu, bi moral biti na Petra in Pavla dan (29. junij) v kuhinji torej že mir.
Pravzaprav, bolj mir, kot je sedaj, že ne more biti. Takrat bi v bistvu lahko že kdo kaj skuhal ... seveda, če bi morda čutil potrebo po čem takšnem ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)