sobota, 4. oktober 2008

...ponudba in povpraševanje...


Vsako prvo soboto v mesecu imamo v Sevnici sejem. Že kakšnih pet let. Zadeva se je krasno prijela. Gre za poslovno - družabni dogodek, ki mu ni enakega pri nas in če hočeš videti znance, ki jih mogoče že cel mesec nisi videl, potem sejma vsekakor ne smeš zamuditi.
Tudi kampanja ga ni zamudila.
Kandidati (sicer ne čisto vsi) smo postavili svoje stojnice med kose oblačil iz daljnega vzhoda, preproge, sveče, orodje, avtodele, ure, igrače, čevlje, kuhinjske pripomočke, suho robo, naravna zdravila ... in prispevali svoj delček k bogati ponudbi deževnega sobotnega dopoldneva v Sevnici.
Pri nekaterih se je godlo, pri drugih pa le pilo in jedlo. Ljudje pa ... tako kot pač ljudje ... pridejo, kaj rečejo ali pa tudi ne, spijejo kozarček ali pa tudi ne ... in ... grejo.
Popoldne šola na Studencu ... v bistvu proslava ... šola je že 130 let. Zelo so se potrudili, pripravili šotor ter dolg in zelo prijeten program. V njem so sodelovali vsi ... učenci, učiteljice in vse drugo, kar organizirano deluje v kraju. Odprli so šolska vrata in po ogledu prostorov sem ugotovil, da je šola res zelo stara in potrebna generalne obnove, da je pa tudi zgledno urejena in vzdrževana, predvsem pa, da jo imajo zelo radi. Videlo se je, kako pomembna je šola za takšen kraj, kako veliko so pripravljeni domači ljudje storiti, da bi jo prikazali v najlepši luči. In kaj lahko stori družba za takšne ljudi? Kaj drugega, kot da jim pomaga, da najde vire in rešitve za težave v katerih se je postarana gospa znašla.
Potem pa soočenje v Kulturnem domu v Sevnici. Kar nekaj ljudi, žal verjetno že prepričanih ... volilni štabi, novinarji, profesionalni moderator ... kaj pa vem ... mislim, da je bilo precej razvlečeno.
In zmagovalec ... mogoče film, ker smo morali nehati, da so lahko spustili platno ... ljudje so pač kupili karte.
Za nas jih verjetno nebi. Ali pač ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)