ponedeljek, 29. september 2008

Plakatna vojna

Sevnica je v vojnem stanju. V varstvu noči se po območju celotne občine, predvsem pa po Sevniških ulicah, premikajo neznane skupine oborožene s plakati, lepilnimi trakovi in panoji. Mogoče je še vmes kaj kratkega "za na zob", v glavnem pa ne.

Budno prežijo druga na drugo in kjer ena opravi svoj posel, kaj kmalu nastopi druga. Zadeva je resna, boj za vsak prostorček ogorčen. Nekateri "punkti" se posebej čvrsto varujejo že od državno-zborskih volitev in za vsiljivce ni milosti.

Če kdo prekrši pravila preglednosti nad obličji posameznih favoritov je kazen takojšna. Raztrganje plakata ali celo izginotje panoja. Izobčenje iz družbe ostalih. Ne boš nas ...

Zanimivo bi bilo poiskati povezavo med številom porabljenih plakatov in odstotki glasov. Mogoče se bom s tem pozabaval po dvanajstem. Ali pa tudi ne ...



2 komentarja:

  1. Odlok o plakatiranju v občini Sevnica je zanič, ker je neživljenjski in anarhičen, saj se ga dejansko med drugim tudi ne izvaja (ni nadzora, vsak počne kar hoče). Tudi to je ena izmed pomembnih zadev pri izgledu sodobnih mest. To sem že 2-krat izpostavil tudi na seji Občinskega sveta, a brez učinkov. V kampanji pa se to odraža tudi po tem, da plakati povprek visijo na nenamenskih mestih, poleg privat lastnine so to tudi stebri za javno razsvetljavo, objekti v lasti občine (npr. Slomškov dom itd.). Stopite v sosednjo pisarno in še Vi predlagajte spremembe za ureditev tega področja. Več nas bo, prej bo zadeva urejena, mar ne?

    Srečno!

    OdgovoriIzbriši

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)