ponedeljek, 10. januar 2011

Remilanizacija



Predsednik, ki to pravzaprav nikoli ni nehal biti, se je končno le oglasil in napovedal tisto kar je bilo slej ko prej pričakovati. In to je seveda prodor po levi. Ko je po zadnjih volitvah že kazalo, da bo vendarle šlo v pravo smer, je zadeva očitno ušla iz vajeti in "mladinci" so preprosto "zabluzili". Levja šapa je dovolj dolgo čakal, vmes malo godrnjal, zdaj pa le ugotovil, da gre vse skupaj preveč po svoje in je raje prekinil, za nekatere že mučno tišino. Pametno …

To, da je bil prav on govornik na tem, veliko bolj žalostnem, kot slavnem kraju, seveda ni nič presenetljivega. Težko bi si predstavljal, da bi borci sploh hoteli poslušati še koga drugega, dejstvo pa je, da je prišel na plan s programskim govorom, ki pristoji nekomu, ki niti vleče skupaj in ne morda upokojencu, ki bi pestoval mačka ter kdaj pa kdaj malce poškilil čez rob časopisa, da bi pokomentiral aktualne razmere.
Tako se govori, kadar se namerava kaj ukreniti in ne zgolj potolažiti objokane ter pohvaliti pridne - tako se govori, kadar se gre na oblast.
V sicer spodobni množici sem nekoga pogrešal-, pravzaprav jih je še veliko manjkalo, vendar je eden zelo manjkal. In to je kajpak naš aktualni predsednik.
Kod neki hodi Danilo, ki tako rad zaide na takšne obletnice?
Menda pa ja ni ljubosumen na legendo? Ali pa je morda med svojimi, sicer tradicionalno gorečimi, začutil kakšen hladen vetrič … fijuuu …

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)