torek, 14. april 2015

Noč dolgih nosov.


Ha-, ste videli? Pa mu je ratalo. Vebru, namreč. Sicer ga je stalo ministrskega položaja, vendar se je izplačalo. Operacija je v celoti uspela-, Telekomu je cena padla, strateški ponudnik se je umaknil in tudi ta vlada se bo, še preden ga bo prodala. Akcija je bila res domišljena u nulo, tako dobro, da je mediji še vedno niso skužili. Minister ni samo zlorabil Obveščevalno varnostno službo Ministrstva za obrambo, ampak kar celoten politični prostor za cilj, ki je 100% dosežen, in to je preprečitev prodaje Telekoma. Do sedaj smo morda še naivno verjeli, da je Veber naredil politično neumnost, vendar je ni. Dejansko je naredil briljantno potezo in bleščeč slepilni manever, ki so mu ga verjetno svetovali prav tisti obveščevalci, ki jih je kao zlorabil. Kdo bi se sicer lahko spomnil takšnega scenarija, kot ravno strokovnjaki za podtalno vojno? Če kdo ne verjame, pa naj mi pove na kakšen način bi sicer lahko preprečil že dogovorjeno prodajo. Veber je našel varianto, vendar je bilo za verodostojnost in težo zgodbe žal potrebno samožrtvovanje. Toninovi komisiji so podtaknili namig, ki ga je zagrabil tudi Cerar in z njim vsa javnost, zadeva pa je naprej pod močnim medijskim sponzorstvom tekla sama od sebe.
Dragi moji, pred kratkim sem imel Vebra še za šalabajzerja, zdaj pa vem, da je premetenec, ki mu ni para. Vse je prinesel okoli in dosegel točno to, kar je hotel.
Včeraj je nekdo na televiziji rekel, da afere Veberkom še ni konec, in to je res. Vendar zaenkrat vodi Veber oziroma tisti, za katere dela. Popolnoma jasno pa se je izkazalo še nekaj drugega, še bolj žalostnega, in sicer, da tu ne gre več za male igrice naših politikov-, o ne, dragi moji-, gre za brutalno komercialno vojno v kateri en ministrski stolček ni prevelika žrtev, in če Cerar ne bo pravočasno razumel namiga, bo šel še njegov.
Sicer pa, kdo je to napovedal?  

2 komentarja:

  1. Bere se lepo. Mogoče je celo res tako.

    A vendar vprašanje ostaja. Ali je prodaja Telekoma res dobra rešitev? Precej argumentov je tudi (mimo Vebra), da prodaja NI dobra za Slovenijo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prodaja Telekoma je že stara odločitev, ki jo je sprejela nevemkatera vlada in zdaj gre dejansko samo še za realizacijo. Vprašanje je tudi, če je v pogojih, ko so skoraj vse države v območju privatizirale telekomunikacije, sploh še kakšna druga rešitev in vsaka špekulacije gre očitno v korist kupcev.
    Tisti, ki jih predstavlja Veber to dobro vedo in tudi vedo, da bo Telekom prej ko slej prodan, vendar so zadaj očitno zelo konkretni in močni preživetvene možnosti, ki jih s privatizacijo najbrž ne bo več. Gre za kratkoročni interes ... zadnje leto življenja je pač najbolj dragoceno ...
    To, kar se je šel Veber je zame gospodarski kriminal, primerljiv s tešem in človek je goden za preiskavo, ki je pa seveda ne bo, ali bo pa šele takrat, ko bo vseeno ...

    OdgovoriIzbriši

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)