četrtek, 3. februar 2011

Varuhi interesov


Ja, tu se pa heci nehajo. Interesi države so pač nad vsem. To je treba priznati, udariti s petami skupaj, dvigniti brado, se izprsiti in upanjapoln pogled usmeriti nekam … hm, kam že … saj ni kam … no ja, nekam pač-, morda proti Bruslju ali … Kairu …
Skratka … "Ključno vprašanje je, kaj lahko stori demokratična Slovenija, ki pomeni diskontinuiteto z nekdanjim režimom, z delom arhivskega gradiva, za katerega meni, da bi lahko ogrozilo interese te samostojne, demokratične Slovenije".
Da – to je zdaj res ključno vprašanje!
Prosim lepo-, gre namreč za samostojno demokratično Slovenijo. Ne podražitve, ne propadanje gospodarstva, ne siromašenje prebivalstva, ne brezperspektivnost mladine in starine, ne predirno škripanje našega pravnega kolesja, ne vzroki in posledice finančnih mahinacij (zdaj še cerkvenih) s katerimi se bomo verjetno tako ali drugače srečevali še dolgo in niti vprašanje, kakšna obzorja sploh čakajo družbo brez vrednot … V tem trenutku je torej ključno vprašanje, če javnost sme brati neke 30 let stare papirje.
Zdaj ko so to zadevo očitno spravili na največji možni skupni imenovalec, me je, prav res začelo zanimati kdo je tisti človek, ki je tako zelo pomemben, da bi njegova morebitna kompromitacija predstavljala napad na interese Slovenije, če ne že kar takojšnjega propada … Če je to predsednik države … ja, pa kaj? Toliko smo že videli in slišali, da se niti ne sekiramo več. Človek je bil pač funkcionar takratne države in je počel, kar si je takratna politika izmislila – kot, da je danes kaj drugače.
Če bi bilo zaradi razkritih informacij nerodno kakšnim ovaduhom ali uslužbencem SDV, se sekiram še manj … kar naj jim bo nerodno-, pa kaj? Saj je bilo tistim, ki so imeli zaradi njihovega dela težave tudi, pa ne samo nerodno, morda je celo škodilo njihovemu zdravju ali vsaj dobremu počutju. Sicer pa, brez skrbi dragi tajni in ne-tajni sodelavci - vaša cenjena imena tako ali tako varuje budno oko našega informacijskega pooblaščenstva. Kar naj kdo poskusi objaviti kaj osebnega, pa bo videli kaj je to pekel. Če ne drug, ga bo pa vanj, z veseljem pospremil sam tovariš general vseh tožilcev.
Vendar pa to še ni vse, očitno je zadeva lahko še strašnejša, ker "… so na podlagi tega gradiva lahko ogroženi državni interesi in pa bolj kot državni interesi varnost posameznikov in njihovo dostojanstvo oz. varnost tudi drugih družinskih članov, ne v Sloveniji, ti ljudje živijo v tujini. Ne govorimo o nekih profesionalnih zločincih, ampak predvsem o navadnih družinskih ljudeh, ki so opravljali to iz patriotizma."
Zdaj smo torej izvedeli še to – v nevarnosti so naši patrioti, borci za domovino. Pozabili so sicer povedati za katero domovino so se tako zelo izpostavili, da tega še zdaj ne upajo javno priznati. Rekel bi da je to, po svoje, kar malce čuden patriotizem, če ne upaš priznati, da si se nekoč iz domoljubja pošteno in srčno boril, zdaj se pa treseš samo še za svoj družinski mir … Vsekakor menda ne bi kar takoj izbruhnili spopadi, če bi tudi neposvečeni imeli možnost zvedeli, kdo in s kakšnimi sredstvi se je nekoč boril zato da nam je danes dobro.
Veste, saj nekaj tega že itak vemo, marsikaj ugibamo še več si lahko pa mislimo. Morda celo več od tistega kar bi tam prebrali.
Kdor se torej najde v papirjih, pa le "mora biti toliko moža, da sprevidi, da je bil zaveden ali je dobil napačne informacije, in se … javno opraviči " po možnosti vsem tistim, ki se jih tako zelo boji že več kot 30 let.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)