torek, 6. marec 2012

"Bibi", ti kar sam napadi!

Predsednik izraelske vlade je očitno že napovedal vojno Iranu. Formalni razlog je menda zgolj v tem, da Iran baje razvija jedrsko orožje, ki ga ima izrael že zdavnaj, kljub temu, da ga po vseh mednarodnih sporazumih in nesporazumih ne bi smel imeti. Vendar ga ima in takšno sprenevedanje je verjetno eno najbolj odbitih in provokativnih stališč neke države v zgodovini človeštva. 
Zanimivo, da ima demokratično izvoljeni predsednik neke moderne države in ne morda kakšne zahojene diktature, sploh čas groziti državi z desetkrat večjim številom prebivalcev, katere najbližja meja je od meje njegove države oddaljena skoraj 1000 kilometrov. Razmere so povsem primerljive s situacijo v kateri bi se Slovenija odločila napasti, na primer Romunijo in kažejo predvsem na to, kako močnega se čuti Izrael zaradi svojih ameriških zaveznikov. Ti bi morali Izraelce "prizemljiti" in jim preprosto reči, da naj se v tej vojni zanašajo zgolj nase.
Kakorkoli že-, zelo me zanima stališče Slovenije in v primeru če ZDA, kot članica zveze NATO v kateri je tudi Slovenija, napadejo Islamsko republiko Iran, s katero mi nimamo sovražnih odnosov, pričakujem od Vlade republike Slovenije, da takšno dejanje najostreje obsodi in odločno zavrne vsakršno sodelovanje v akciji, tudi za ceno izstopa iz zveze.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)