nedelja, 8. januar 2012

Večni hlapci ...


Takšnih izjav, kot smo jih slišali danes na tistem svetem kraju s katerega so partizani nekoč že hrabro ušli in prepustili civilno prebivalstvo na milost in nemilost Nemcem, si nekdanji predsednik predsedstva Socialistične Republike Slovenije preprosto ne bi smeli dovoliti. Gre za izjave skrajneža, ki je očitno izgubil občutek za realni čas v katerem še živi. Res, da je že star, vendar bi vseeno moral razumeti, da morda le ni, tako kot nekoč, pristojen za presojanje pomena prav vseh dogodkov in razmer, ki so ga pustile daleč zadaj in jih noče ali pa preprosto ne more več razumeti. 
Zmerjanje slovenskih politikov s hlapci, zgolj zato, ker so se pogovarjali z ameriškim veleposlanikom, ki naivno verjame, da bodo morda tudi "borci" razumeli njegove dobronamerne pobude kot takšne, je milo rečeno primitivno.
Zanima me, komu pa potem sedaj hlapčuje sam tovariš predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, ki je vso svojo kariero posvetil utrjevanju oblasti nekih pro-ruskih teroristov in opravičevanju globoko sprevrženega družbenega sistema, ki je najprej likvidiral vse potencialne ideološke nasprotnike, potem pa še desetletja sistematično kršil temeljne človekove pravice lastnih ljudi, zdaj pa za obrambo slovenstva, ki se ga v njegovih zlatih časih ni smelo niti javno omenjati, prosi nekoga, ki to ni in ne bo nikoli, ter si pri tem celo dovoli zmerjati tiste, ki pa so.

5 komentarjev:

  1. Sram vas bodi. Vi ste bežali in še danes bežite z okupatorji. Tisto kar so partizani, s Titom, Stanovnikom in drugimi junaki naredili je to, da lahko danes lajate. Sram vas bodi, vas in vaših belih pajdašev. Korenine so vam gnile

    OdgovoriIzbriši
  2. kaj so pa naredili....pustili celo vas ,da jih je pobil okupator.....

    OdgovoriIzbriši
  3. Partizani so tam v Dražgošah zamočili tako kot povečini vedno povsod po Sloveiji in so potem Nemci civiliste streljali, zažigali in izseljevali v Auschwitz, Srbijo ipd...to drži v celoti. Nemci so jih lepo poimenovali Banditi, izraz ustreza bolj kot ne bi mogel. Bili so banda nekih brezdelnežev, se opijali in kradli po bližnjih kmetijah (oh koliko sem tega slišal od starejših ljudi, ki so jim odpeljali zadnjo svinjo ali kravo iz hleva in so otroci potem umirali od lakote). To so bili partizani (velika večina njih) kdor ne ve od ta mladih in ne tisto kar so nam prikazovali v slikanicah in vbijali v naše otroške glave nekoč!

    Kar se pa tiče izjave Stanovnika o hlapcih se pa z njo v celoti strinjam. Kakor se tudi sramujem nedoraslih slo politikov...to kar počnejo in kako počnejo to ni sprejemljivo niti za neko afriško državo..v izrečeni izjavi je veliko resnice tako za politike kakor za vses slovenski narod. Hlapci smo bili in hlapci bomo ostali. 110%!

    OdgovoriIzbriši
  4. Titanikus:)
    Hvala za komentar. Naj povem, da je zame partizanstvo eno, "revolucija" pa drugo. To se pri nas še vedno povezuje in se bo očitno večno. Pa ni nujno! Do odpora proti okupatorskem nasilju bi na ozemlju Slovenije prišlo tudi brez komunistov, nikoli pa ne bomo izvedeli odgovora na vprašanje koliko je JNA, ki je potem "požrla" slovenske partizane, resnično skrajšala WW2 na Balkanu in preprečila še hujše trpljenje civilistov. Osebno mislim, da sploh ne ali celo nasprotno, ker je Tito baje celo osebno preprečil namero Američanov, ki so se na območju S tržaškega zaliva nameravali izkrcati že l. 43 in preko Avstrije prodreti v Nemčijo. To se potem seveda ni zgodilo in Američani so se za eno leto izgubili v Apeninih. Če bi bilo drugače, bi bila morda Slovenija dve leti, Evropa pa leto prej svobodna, da o razlikah morebitnega povojnega razvoja niti ne govorimo.
    Kakorkoli že - nekoga, ki je demokratično izvoljen imenovati za hlapca zato, ker se pogovarja z uglednimi in vplivnimi osebnostmi, ki v svetu nekaj pomenijo je poden. Zelo me zanima, kaj bi Stanovnik rekel, če bi se "desnica" šla takšno mitingaštvo, kot se ga gre on.

    OdgovoriIzbriši

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)