četrtek, 19. januar 2012

Zakaj pa ne raje kar Karla?

Predsednik Republike je spet presenetil in za možnega mandatarja predlagal bankirja Marka Voljča, ki je sicer star znanec slovenskih politikov, vsaj nekaterih, vendar žal še manj sredinski kot na primer Zoran Janković.
Ideja je zanimiva in nekako kar v maniri prisilnih upraviteljev, ki so že prevzeli oblast v Grčiji in Italiji in, na splošno, morda niti ni tako slaba, vendar ji je mogoče očitati, da žal ne prispeva k razvoju demokracije v Sloveniji.
Če je namreč že kdo pozabil, naj spomnim, da smo mi vendarle volili in prav bi bilo, da nam vseeno skuša vladati nekdo, ki je kandidiral, pa čeprav še ni član Trilateralne komisije, golfist ali celo poročna priča Milana M. Cvikla.
No-, in ker je očitno ta trenutek spet najbolj pomemben vrli predsednik Desus-a, bi bilo morda še najbolje, če pristojni za mandatarja predlagajo kar njega.
Predlog se mi ne zdi nič manj resen od tega, kar smo dobili do sedaj. Gospodu Erjavcu ni kaj očitati, kandidiral je in bil demokratično izvoljen, sodijo mu še ne, simpatičen je in rad kaj zabavnega pove, vladnih izkušenj ima pa več kot vsi drugi in še bolj sredinskega trenutno ne boste našli ... 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)