četrtek, 23. februar 2012

Kuge, lakote in anonimnih, reši nas, o Bog!

We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.

Ali veste kaj je banalno? Po definiciji tisto, kar je vsakdanje, obrabljeno in plehko. Skratka nekaj, ob čemer se nam samodejno zeha in kar je pač treba privzeto kot obvezni tega žalostnega sveta.
Ta čas je definitivno čas banalnosti. Sicer ni dolgočasen, je pa preprosto “že viden”.
Že videni so tudi “anonymousi”. Maskirani, a zelo znani.
Gre za sindikat internetnih tatov in faliranih študentov, skritih za bebavimi maskami. Ukvarjajo se z nesmiselnim rušenjem spletnih strani in risanjem transparentov proti trgovinskemu sporazumu, ki naj bi na svetovni ravni uredil področje intelektualne lastnine. 

Upali smo že, da gre za neko svežino na področju aktivizma, vendar so zdaj končno le prišli na dan tudi s pravimi ideološkimi obrazi, in sicer tistimi, ki jih, pod maskami skriva njihova slovenska celica.
Napadli so namreč-, pozor - nikogar drugega kot slovensko katoliško cerkev.  
Neverjetno! Od vseh problemov, ki jih
ima ta svet - surovega zatiranja narodov, imperialističnih vojn za naravna bogastva, neokolonializma, nebrzdanega globalnega pohlepa in špekulantstva, razpada vrednot človečnosti in skupnosti, atomskih bomb v rokah neuravnovešencev in sistematskemu terorju, ki ga zganja par velesil, ... je prav slovenska katoliška cerkev vredna vse obsodbe in groženj tako močne svetovne “legije”.
Kajpak spet iz razvpitih in banalnih razlogov: izjemnega bogatenja in nasprotovanja famoznemu “družinskemu zakoniku”.
Na kratko, glede cerkvenega bogastva, - kje neki ga vidijo? Poskus mariborske nadškofije, da bi “zaorala” po bogati njivi finančnega špekulatstva, se je končal več kot klavrno, tako kot nekatere druge slovenske finančne zgodbe, o bogastvu klera pa
se v primerjavi z “anonimnimi” in iznajdljivimi Slovenci, ne splača niti govoriti. Ne-nazadnje, dragi anonimneži, od vas gotovo ne bo obogatel noben župnik, bojim se pa da tudi ta država ne. Prav gotovo s svojimi maskami ne boste prekrili nobene cerkvene strehe, tako kot so jo morda še vaši stari očetje s svojimi rokami in ceglom, ki so ga farani "na-ofrali".  
Glede družinskega zakonika, pa zgolj to - cerkev nasprotuje ohlapnosti pri definiranju družine - in? Temu nasprotujejo tudi protestanti, pavoslavni, muslimani, vsa slovenska tradicija in še jaz osebno. Družina pač ni vse, kar se spentlja na tem svetu. Jasno, da so otroci enakovredni in naj bi bili tudi enakopravni, čeprav še zdaleč niso. Pa ne iz verskih ali moralnih razlogov. Enakopravni niso, ker tudi njihovo starši niso enakopravni in jim ne morejo nuditi enako, država pa se s svojimi socialnimi politikami, štipendijami in olajšavami obnaša kot slon v trgovini s porcelanom. Z zvezami istospolnih in poveličanim samohranilstvo ne bo za otroke v Sloveniji prav nič boljše, če se vam gre slučajno res zanje v kar pa dvomim. Brez skrbi, tudi geji se bodo znašli, tako kot so se zmeraj, zakonik gor ali dol.
Pa naj kdo reče, če nismo vse to že vsaj stokrat videli in slišali. Le da so se vmes, stari - mladi nasprotniki vsega, kar zbuja slabo vest in nasprotuje uživaškemu ali neodgovornemu življenjskemu slogu, iz levih aktivistov preimenovali v anonymouse in tako iščejo nove, tokrat anonimne (zakaj neki?) modalitete javne všečnosti. Politične stranke so se jih očitno naveličale, civilna iniciativa pa je postala para-državna in jih kajpak ravno tako ne podpira. Ostane jim torej maska in splet. Pa
naj bo tako. Anonimni naj ostanejo raje anonimni. Prav takšne so namreč tudi njihove ideje. Za v koš. 
Brez skrbi, dragi revolucionarji - prav nič še niste zamudili. Maske še vedno lahko snamete. 
Sveta se anonimno, namreč-, zelo verjetno ne bo dalo spremeniti.

1 komentar:

  1. Ja, potrebna je močna mednarodna legija, da sesuje močno mednrodno legijo.

    OdgovoriIzbriši

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)