sreda, 21. oktober 2015

European of the Year is Mr. Orbán Viktor. Congratulations!


Predsednik madžarske vlade je, vsaj zame, do sedaj edini pokazal resne namene in potrebno odločnost pri obrambi lastne države in skupnosti pred poplavami, ki se nam trenutno dogajajo. Žal res ni mogoče dati drugačne ocene, ker drugačne rešitve tega problema od tiste, ki jo je nakazal on, preprosto ni. Bil je pač dovolj pogumen, da je še pravi čas storil tisto, kar je očitno edino prav in kar tisti, ki so mu zaupani, verjetno pričakujejo od njega. Torej red in varnost.
Grdo ali lepo, bil bi pa že skrajni čas, da tudi naši politiki, če jih je še kaj, spoznajo, da je potrebno varovati predvsem to kar imamo, torej tisto kar so ustvarili naši predniki in kar naj bi mi zapustili zanamcem. Družbeni in socialni red, gospodarstvo, relativno urejeno okolje in ne nazadnje tradicijo, izročilo, običaje tega okolja in tega naroda, pač tisto, kar gradi nacijo in jo ločuje od teh brezimnih obrazov, ki se tepejo za sedeže na vlaku ali ležijo na parkirišču pred državno mejo. In če kdaj, potem lahko vse to začnemo ceniti prav zdaj, ko vidimo kakšna je alternativa, ki nam jo prinašajo vsi ti, ki kar prihajajo, prihajajo … 
Evropa definitvno ne more rešiti vseh problemov tega sveta-, če to mislite, pozabite in raje ne razmišljajte več o tem. Tako je verjetno razpadal Rimski imperij. Sesula ga je skreganost in migrantske horde, ki so se razlezle po njem ... Evropa je morda trenutno dovolj bogata, da lahko zavaruje sebe in življenjski standard, ki ga je ustvarila, vendar tega ne more storiti namesto preostalega sveta. Vsak narod mora poskrbeti zase in dejstvo, da smo mi rojeni tukaj je ravno tako pomembno kot dejstvo, da je nekdo rojen v Iraku ali Siriji. Oni naših težav ne bodo rešili in ne morejo pričakovati, da bomo mi njihove.     
In kaj ostane? Državno mejo je treba zavarovati pred nekontroliranim prestopanjem in konec. Če tega ni, potem tudi vse tisto, kar je tu še količkaj vredno in slovensko, ne more dolgo obstati.
Oblast in državo imamo najprej zato, da nas varuje pred zunanjimi. Če tega ne zmore, je zanesljivo ne potrebujemo več.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)