petek, 6. november 2015

"majhen, a pozitiven vpliv"


Evropska komisija je izračunala, da bo, po prirastu 5.000 komadov na dan, do leta 2017 v Evropi živelo tri milijone ljudi iz Sirije, Iraka, Afganistana, Eritreje ... (koliko bo takrat evropejcev še ne vedo), kar bo imelo "majhen, a pozitiven vpliv" na evropsko gospodarstvo. Nadalje so, verjetno s pomočjo iraških superračunalnikov in sirskih strokovnjakov, izračunali, da naj bi se, zaradi nove (ne-)delovne sile, BDP držav članic EU-ja zvišal za od 0,2 do 0,3 odstotka.
Torej, spoštovani, vsaka skrb je odveč, trume, ki zaenkrat še niso sposobne pobrati lastne svinjarije in se brez papirjev, na naše stroške prevažajo gori-doli, bodo vse nadoknadile in še več ... z veliko vnemo bodo kupovale naše proizvode, se obnašale ful ekološko in poskrbele, da si bo evropska ekonomija končno opomogla. Že kar vidim, kako spočiti eritrejski možje pljuvajo v roke in se grebejo za krampe in lopate, da bi gradili našo skupno domovino. Pred očmi imam prijazne afganistanke, ki ljubeče skrbijo zame, ko onemogel ležim v kakšnem domu in ganjen sem ko pomislim na te pridne sirske otročke, kako se šolajo, da bi postali zdravniki, profesorji ali morda celo ministri in predsedniki vlad ter se potem nesebično razdajali za nas.
Torej - brez panike, prihodnost definitivno bo, z nami ali brez nas. Saj niti ni važno, folk je itak folk, samo, da gre BDP gorrrr ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Bilo in šlo:

Komu mar?

"Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte." (Mt 10,8b)